Bouw van De Creahut

28 juli 2014

Vandaag kwam Mier langs.


Mier vzw is het geesteskind van Heidelien Bultynck en Steven Plas die beiden afstudeerden als interieurarchitecten. Later specialiseerden zij zich ook in tuinaanleg.
Er werd uitvoerig gepraat over project 50.
Ik vertelde hoe mijn droomatelier er moest uitzien ... als een sprookjeshuis ... Steven nam potlood en papier en begon meteen te tekenen ... overlegde tussendoor met Heidelien ... wat daar uitkwam was gewoonweg geweldig, dat was het helemaal ! Details vertel ik nog niet. Jullie zullen de opbouw kunnen volgen op dit blog. Het plan wordt nu verder door hen uitgewerkt. Het is de bedoeling dat mijn sprookjeshuis er tegen 26 februari 2015, mijn verjaardag, staat. Geleidelijk aan zal ook de hele tuin bijgewerkt worden zodat we optimaal kunnen genieten met een minimum aan werk. Later willen we ook onze omgeving laten mee genieten van ons stukje natuur door onze tuin open te stellen tijdens de open tuindagen.


14 oktober 2014

Het plan is klaar, de laatste afspraken zijn gemaakt.
Het groendak (mossen en andere) zal de vorm van een blad hebben.
Het huisje zal bestaan uit hout en leem en een ramen puzzel op het zuiden zal voor een mooie lichtinval zorgen. Weldra begint de bouw van De Creahut.
5 november 2014

De Miertjes beginnen met de funderingen van De Creahut.
Het gaat er heel gezellig en ontspannen aan toe.
Wat ik zo mooi vind is het feit dat ze het met hart en ziel doen, dat ze meeleven, mee dromen, dat zal zeker in het huisje te voelen zijn.Fundering voor de lemen schoorsteen.


Vrijdag 21 november 2014

Vandaag brachten de Miertjes de noordboom en basiskolommen voor De Creahut. Ook de vloerisolatie en een antiek schoorsteen ornament met leeuwenkoppen die een houten balk zal dragen.
Er werden ook een paar boringen gedaan in de tuin op zoek naar geschikte leem. Die plek is gevonden, daar zal de vijver worden uitgegraven en de leem zal gebruikt worden om de binnenkant van het huisje te bekleden.
Later op de dag werden ook nog de hennep isolatiematten en het hout voor het skelet geleverd.
Dinsdag 16 december, woensdag 17 december en donderdag 18 december

En het ging vooruit ...
9 vlijtige miertjes aan het werk.

Dinsdag 27 januari beginnen de werken opnieuw

Ondertussen werden de ramen, deuren en vloer geleverd.
Ook staat er een oud kacheltje te wachten voor de lemen schoorsteen.


Dinsdag 27 januari

Een heerlijke zonnige dag !
De vijver is uitgegraven, de isolatie voor de vloer ligt, het dichtmaken en isoleren van wanden is begonnen.


Woensdag 28 en donderdag 29 januari

Alles verloopt volgens planning. Deze Miertjes doen zo hun best, ze geven niet alleen hun kracht maar ook hun liefde. Dit zal echt wel een heel bijzonder huisje worden. Ik ben van deze mensen gaan houden, niet alleen om wat ze voor mij bouwen maar omdat ze mijn hart vullen met hun oprechte vriendschap. Ook hun omgang met elkaar en samenwerking vind ik een voorbeeld voor velen.

Donderdag 12 februari

Een mooie zonnige dag met veel lachende gezichten.
Wat hebben de miertjes weer hun best gedaan !
Miertjes binnen, miertjes buiten, kijk maar ...


Het groendak van De Creahut

De vijver en tuin

De ingang van De Creahut
Nu wachten tot alles mooi in bloei staat voor de volgende foto :-)